Тодор Петров достигна до бронз на гюле в групата до 18 години

Състезателят на СКЛА „Добрич” завърши с лично постижение в шампионата на закрито

Тодор Петров достигна до бронз на гюле в групата до 18 години

Единственият представител на СКЛА „Добрич” в националния шампионат по лека атлетика на закрито под 18 години – Тодор Петров, успя да се пребори за бронзов медал в тласкането на гюле. 15-годишният талант, с треньор Галин Костадинов, изпрати 5-килограмовият уред на 14,59 м, което е негов личен рекорд.



Шампион в столичната зала „Асикс арена” стана Алекс Топалов от СК „Цветанка Христова” /Казанлък/ с 15.38 м, а среброто с 15.18 м отиде при Валентин Андреев от СКЛА „Черно море 2005” /Балчик/.

Наставникът в добричкия клуб каза, че възпитаника му тепърва ще разкрива качествата си и безспорният потенциал, който притежава. Резултатът на Тошко е доста обнадеждаващ, а и цялостното му развитие до момента е залог за бъдещи успехи. Пожелавам му да е здрав, да продължи да тренира усърдно и да вдига постиженията си в сектора. Той има възможност да затвърди добрата си форма по време на първенството на страната в зала под 16 години, където ще тласка с 4-килограмов уред. Надпреварата е след две седмици в София, като целта пред него е да атакува златото, е оптимистично настроен Г. Костадинов.