Варненец се справи с конкуренцията в дебютния за 2019 г. турнир по билярд

Николай Пенчев от Добрич остана на крачка от финала пред местна публика

Варненец се справи с конкуренцията в дебютния за 2019 г. турнир по билярд

Оспорвани битки от началото до края предложи първия за 2019 г. турнир по билярд - девета топка /двойна елиминация/, от веригата „Dobrich Open“. Надпреварата се състоя през уикенда в билярден клуб „Формула 1“, помещаващ се сградата на Младежкия дом в град Добрич.


Към призови места се стремяха да достигнат 42-ма състезатели, главно от Източна България. Път до финала след елиминационните сблъсъци си проправиха представители на двата най-големи градове, разположени по родното Черноморие. Победата отиде при Данаил Ганчев от Варна, преодолял със 7:2 Живко Петков /Бургас/. На база регламента, първенецът закономерно си осигури „лъвския пай“ от наградния фонд, достигнал сумата от 1130 лева.

В полуфиналната фаза призьорите отстраниха достойни опоненти в лицето на Петър Атанасов /Варна/ и Николай Пенчев /Добрич/. Последният, който е главен инициатор за провеждане на турнира, каза след финалните битки, че началото е повече от оптимистично.

Гостите останаха изключително доволни от предоставените условия, организация и ниво на конкуренция. Определено отзивите са положителни, а част от билярдистите декларираха, че нямат търпение отново да играят в Добрич и заявиха участие в турнир №2 за годината  Той е насрочен за 24 февруари, като интерес към веригата „Dobrich Open“ проявяват и представители на съседна Румъния, които са добре дошли и могат да внесат не само допълнителен колорит, но и да допринесат за повишаване качеството на проявата, изрази увереност Николай Пенчев.