24 случая на управление на автомобили под влияние на алкохол са регистрирани през месец декември в областта

През месец декември са регистрирани 8 тежки пътнотранспортни произшествия, с един загинал и 12 ранени. Това съобщи пред журналисти Жулиян Минев - началник на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР – Добрич

24 случая на управление на автомобили под влияние на алкохол са регистрирани през месец декември в областта

През месец декември четири от катастрофите, при които са били ранени пет души, са настъпили на територията на град Добрич, три, с един загинал и шест ранени - на територията на община Добричка, едно произшествие, с един ранен е било установено на територията на община Балчик. В останалите общини в областта няма настъпили тежки произшествия през месеца. 



Две тежки катастрофи са настъпили при блъскане в дърво или в крайпътно съоръжение. Ранените пешеходци са 5. При сблъскване между МПС са настъпили две произшествия, с един загинал и пет ранени. 

Основните нарушения, допускани от водачите, в следствие на които са настъпили пътнотранспортни произшествия са движение с несъобразена с пътните условия скорост – три произшествия, с трима ранени, отнемане предимството на пешеходец – две, с двама ранени, по причина употреба на алкохол – едно,  с един ранен. Три произшествия, с един загинал и трима ранени са се случили при неправилно изпреварване или навлизане в лентата за насрещно движение.

Установени са общо 2 330 нарушения на правилата за движение, за които са съставени 526 акта и 1808 глоби по фиш. 622 са нарушенията за превишена скорост, седем водачи са установени да управляват под въздействие на наркотични вещества и 24 - под въздействие на алкохол. 53 са отнетите книжки и 52 автомобила са спрени от движение през месец декември 2018 година.