Отличиха Милица Мирчева с поредна престижна награда зад Океана

Отличиха Милица Мирчева с поредна престижна награда зад Океана
Бившата възпитаничка на Спортен клуб Атлет (Мездра) Милица Мирчева, която в момента следва във Florida State University (FSU), САЩ и се състезава за тима на Щатския университет на Флорида, получи поредното си признание зад Океана, съобщават от medianews.bg.

Родената в Добрич атлетка беше отличена с престижната награда "Most Valuable" ("Най-ценен атлет") по крос кънтри при жените за 2018 г. Това стана на традиционния годишен банкет - Track&Field/Cross Country Banquet, на който бяха наградени студентите лекоатлети, постигнали най-големи успехи през миналия сезон. Церемонията по награждаването се състоя във FSU Varsity Club в столицата на американския щат Талаха̀си.


Освен Милица, с награди в различни категории бяха отличени още 25 изявени спортисти, които следват във Florida State University, за техните постижения в колежанските първенства на САЩ по крос кънтри, в зала и на открито през сезон 2018.


Това е поредното престижно отличие, което Мирчева получава в Щатите. През есента на миналата година тя беше определена от Американската атлетическа асоциация на треньорите по крос кънтри - U.S. Track & Field and Cross Country Coaches Association (USTFCCCA), за "Атлет на годината" при жените в Южния регион на Дивизия I от колежанското първенство на САЩ по крос кънтри (2018 NCAA Division I Cross Country season), а през пролетта на 2018 г. беше отличена с наградата "Golden Nole Award", връчвана ежегодно от FSU за постижения в областта на спорта.


Припомняме, че в началото на декември миналата година Милица подобри за втори път в кариерата си националния рекорд на България на 5000 м за жени в зала. Това стана на турнира "Boston University Sharon Colyear - Danville Season Opener", който се проведе в Бостън, Масачузетс. Тя пробяга дистанцията за 15:43.30 мин. - резултат, който е с 23.82 секунди по-добър от предишното върхово постижение на нашата страна в тази дисциплина - 16:07.12 мин., регистрирано от Мирчева през месец февруари 2018 г. отново в Бостън.


Източник: medianews.bg, Мирослав Гетов


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+