Разкриха 20 допълнителни легла в две отделения на болницата в Добрич заради болни от грип и ОРЗ

Болницата в Добрич е натоварена до краен предел с пациенти с грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/, съобщи за Добрич онлайн изпълнителният й директор д-р Светозар Байчев.

Разкриха 20 допълнителни легла в две отделения на болницата в Добрич заради болни от грип и ОРЗ

В две от отделенията на лечебното заведение са разкрити по 10 допълнителни легла. В Детско отделение първоначално броят на леглата бе увеличен с пет, но големият брой болни деца е наложил да бъдат разкрити още пет. Така в момента в болничното звено се лекуват 40  деца. 10  са допълнителните легла и във Второ вътрешно отделение, където по принцип се лекуват белодробните заболявания. Там леглата са 25, в момента заради многото болни са увеличени на 35.



По данни на д-р Байчев случай на грип още не е регистриран. Той обясни, че всички постъпващи в болницата със съмнения за грип подлежат на изследвания. Те обаче се изпращат в София и още не са пристигнали резултати.

До момента няма тежки случаи на усложнения от грип и ОРЗ, каза изпълнителният директор на МБАЛ. 

Натоварено е и Спешно отделение. Там винаги на дневен ред е, че повече от 80 процента от пациентите си правят самооценка, посочи д-р Байчев. По думите му голяма част от прегледите не са обосновани, но медиците научават това след като са ги извършили. 

Има и недоволни близки на пациенти на болницата заради спрените свиждания – мярка, наложена заради обявената в цялата област грипна епидемия. Преди дни се е стигнало и до случай на агресия – недоволен мъж е повредил с ритник или юмрук входната врата на Детско отделение, съобщи д-р Байчев. 

Снимката е илюстративна