ДКТ "Дора Габе" ще представи Добрич на фестивал в Турция

Кукленият театър ще се представи с уникалния безсловен фолклорен спектакъл “Неродена мома”.

ДКТ "Дора Габе" ще представи Добрич на фестивал в Турция

Фестивалът носи името “Малките дами и малките господа” и ще се проведе от 24 до 29 април в Анкара. Това сподели Петър Петков, директор на ДКТ „Дора Габе“ пред журналисти.



На този фестивал ДКТ "Дора Габе" ще вземе участие за първи път. “Малките дами и малките господа” не е с конкурсен характер. 

По принцип фестивалите в Турция не се правят на такава база. Там по-скоро се канят спектакли, чиято публика да види добри постижения от европейски и световни куклени театри, коментира Петър Петков. Директорът на Кукления театър уточни, че поне досега фестивалите, които са посещавали в Турция не са имали конкурсен характер. 

"Неродена мома" е вълшебна приказка за любовта. В спектакъла се разказва за приключенията на един царски син, който трябва да израсне много бързо и да намери правилната жена в живота си, което означава, че той не трябва да не допуска грешки. Минавайки през много изпитания, с помощта на които накрая той успява да израсне и намира любовта на живота си.  Посланията в спектакъла ще бъдат отправени чрез уникални кукли явашки в човешки размер, фолклорна музика и танци.