Представят филателна изложба „Добруджа през вековете. Добрич – град на бойната слава“

Второ издание на пета филателна изложба на филателно дружество „Добруджа” с председател Димитър Чернев под наслов „Добруджа през вековете. Добрич – град на бойната слава!” представят народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ и Областната пощенска станция в Добрич.

Представят филателна изложба „Добруджа през вековете. Добрич – град на бойната слава“

Поводът за изложбата са навършването на 27 януари на 141 години от Освобождението на град Добрич /тогава Хаджиоглу Пазарджик/ от османско владичество и 150 годишнината от учредяването на читалище „Йордан Йовков“.



Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия, развитието на изкуството, културата и тяхната популярност:

Радослав Стоянов Михайлов, филателист – „Добруджа – древна и млада”,

Стоян Радославов Михайлов, филателист – „Изкуството по добруджанските земи”,

Ясен Стоянов Радославов, филателист – „Българско възраждане”,

Христо Христов, филателист – „Добруджа 1940”,

Христо Христов, филателист – „Присъединяване на Южна Добруджа към България”,

Български пощи – „Традиции, качество, доверие”.

Посетителите ще могат да разгледат и временна пощенска станция с обособено работно място, оборудвано с телефонен номератор и телетипна машина.

Експозицията ще бъде открита от 11.30 часа утре, 25 януари в мултифункционалната зала на „Центъра по минералогия“ на етаж 3 в сградата на читалището и ще може да бъде разгледана от всички желаещи през следващите няколко седмици. Специален гост на откриването ще бъде Иво Пенчев - председател на Общинския съвет.