Французите не успяха да стигнат до Добрич

Срещу юношите на „Черно море“ /Вн/ откриват контролите добруджанци

Французите не успяха да стигнат до Добрич

Двамата чакани футболисти от Франция, които трябваше да пристигнат в Добрич в началото на седмицата, така и не се появиха на стадион „Дружба“. По този начин те няма да бъдат видяни в игра в първата контролна среща на „Добруджа“ за 2019 г.


Проверката ще се състои в петък /25 януари/ от 11,00 часа , а съперник е юношеската формация на „Черно море“ /Варна/ до 19 години. Вариантите за провеждане на спаринга са стадион „Дружба” или разположения наблизо терен с изкуствена тревна настилка. Решение ще се вземе преди началния съдийски сигнал, като от двата щаба ще се съобразят с метеорологичните условия.

Освен това Емил Велев няма да може да разчита на друго спрягано подкрепление от чужбина. Касае се за бразилецът с немски паспорт Родриго Ман, направил няколко тренировки с „жълто-зелените”. Кариоката, който може да бъде използан на позицията на краен защитник, има здравословен проблем. Той все пак трябва да се присъедини към тима по време на започващия на 27 януари в Сандански подготвителен лагер.

На терена срещу младите „моряци” няма да е и Дони Дончев, нападнат от вирусно заболяване. Под въпрос е включването в спаринга на опитният Александър Бранеков. Причината е, че бранителят лекува травма в петата. На разположение обаче ще са останали състезатели, сред които и най-новото подкрепление - Николай Минков. 21-годишният флангови футболист, играл преди два сезона като преотстъпен в „Добруджа”, е в Добрич от няколко дни, а през есента бе картотекиран в състава на ЦСКА 1948. На него се възлагат надежди да разнообрази представянето на отбора в атакуващ план, който през пролетта ще води битки за оцеляване във Втора лига на България.