Телефонна централа от средата на миналия век и пишеща машина показват в изложба в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“

НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ и Областната пощенска станция в Добрич представят изложба на филателно дружество „Добруджа” с председател Димитър Чернев под наслов „Добруджа през вековете. Добрич – град на бойната слава!”.

Телефонна централа от средата на миналия век и пишеща машина показват в изложба в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“



Телефонна централа от средата на миналия век и пишеща машина, с която е ставала обмяната на информация, е новото като експозиция в изложбата.



Наскоро един приятел каза, че културата е звеното, което ще обедини града ни и ще намери изход от всяка една криза, сподели Иво Пенчев, председател на Общински съвет. Той подчерта, че е напълно съгласен с казаното.

С тази изложба сме поканени в Столична библиотека. Да се чуе, че Добрич от край време е бил част от славната история на Блгария и той ще остане със златни букви в историята. Добрич ще пребъде, категоричен бе Иво Пенчев.


Директорът на „Български пощи” в Добрич Светослав Гочев допълни, че всяко дете или ученик има възможността да се запише за посещение на филателната изложба.

Ще им бъде предоставен специалист, които ще ги уведоми за традиции, качество и доверие на Българските пощи. Ще се докосне до тези по-стари атрибути, с които пощата е работила, каза той.



Припомняме, че поводът за изложбата са навършването на 27 януари на 141 години от Освобождението на град Добрич /тогава Хаджиоглу Пазарджик/ от османско владичество и 150 годишнината от учредяването на читалище „Йордан Йовков“.



Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия, развитието на изкуството, културата и тяхната популярност:

Радослав Стоянов Михайлов, филателист – „Добруджа – древна и млада”

Стоян Радославов Михайлов, филателист – „Изкуството по добруджанските земи”

Ясен Стоянов Радославов, филателист – „Българско възраждане”

Христо Христов, филателист – „Добруджа 1940”

Христо Христов, филателист – „Присъединяване на Южна Добруджа към България”

Български пощи – „Традиции, качество, доверие”