Престъпник удари полицай с гаечен ключ по главата

Непосредствено след кражба на резервна гума на джип, в района на митницата в Добрич, бе задържан 32-годишен криминално проявен варненец. При задържането си той нанася удар с гаечен ключ в областта на главата и ръката на полицейски служител.

Престъпник удари полицай с гаечен ключ по главата

На 25 януари, около 05:20 часа в района на „Митница“ в град Добрич при провеждане на мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на кражбите от Моторни превозни средства, непосредствено след кражба на резервна гума от джип „Ленд Роувър“ е задържан 32-годишен мъж от град Варна, криминално проявен. При последвалото претърсване в паркирания в близост автомобил марка „БМВ“ с варненска регистрация, собственост на задържания мъж са установени множество пластмасови капачки за джанти и черна маска с прорези за очите.



Операцията е реализирана от полицейски служители на Сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ МВР Добрич и Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР Добрич. При задържането на извършителя, същият оказва съпротива, като нанася удар с гаечен ключ в областта на главата и ръката на полицейски служител. Вследствие на оказаната съпротива и в условията на абсолютна необходимост са употребени помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич.

Работата по доказване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.