С победа в проверките стартираха добруджанци

След две дузпи „жълто-зелените” надделяха с 4:0 над юношите на „Черно море” /Вн/

С победа в проверките стартираха добруджанци

Футболният тим на „Добруджа” стартира с победа контролните срещи през зимната пауза. Добричлии надделяха с 4:0 над юношите до 19 години на „Черно море” /Варна/ в проверка, проведена на стадион „Дружба”. Старши треньорът на домакините Емил Велев пусна в игра всички здрави състезатели. На терена не се появиха единствено лекуващите травми Александър Бранеков и Дони Дончев.



Иначе срещата започна равностойно, като младите „моряци” се понравиха с организираната си и комбинативна игра. Все пак в края на първото полувреме гостите се пропукаха в защита, като в рамките на две минути получиха две попадения от дузпи. Точен за 1:0 в 42-ата мин. бе Тодор Колев, а секунди след подновяването на играта от центъра от бялата точка се разписа новото попълнение Кристиян Григоров. На почивката „жълто-зелените” направиха няколко смени, което се отрази върху представянето им в атакуващ план. На 3:0 покачи Кристиан Пешков, оползотворил пас на Кристиян Петков в 71-ата мин. Пешков върна жеста към съименника си, допринесъл да оформи крайното 4:0 с глава в 80-ата минута.

В неделя добруджанци се отправят за тренировъчен лагер в Сандански, където има осигурени съперници за три контроли. На място към отбора се очаква да се присъединят нови състезатели, които ще преминат пробен период.