Община Каварна организира ученически конкурс за есе и рисунка по повод 3 март

Община Каварна организира ученически конкурс за есе и рисунка по повод - Националния празник на Република България, под патронажа на кмета Нина Ставрева.

Община Каварна организира ученически конкурс за есе и рисунка по повод 3 март

Конкурсът ще се проведе в 3 възрастови групи. Право на участие имат всички ученици на територията на общината, в следните категории:



Първа възрастова група – от 1-ви до 4-ти клас в Раздел „рисунка” на тема: „Моята мечта за моя роден край”.

Втора възрастова група – от 5-ти до 8-ми клас в Раздел „есе” на тема: „Раждането на свободата – герои и памет”.

Трета възрастова група – от 9-ти до 12-ти клас в Раздел „есе” на тема: „Свободата днес – понятие и реалност”.

Участниците могат да подават своите есета на електронните адреси на Общината: obshtina@kavarna.bg; press@kavarna.bg, а рисунките могат да се изпращат на адрес: гр. Каварна, ул. "Добротица" 26, Общинска администрация, тел. за връзка : 0570 8 18 27. Заедно с творбите, участниците трябва да посочат трите си имена, контакт за обратна връзка, класа и училището, в което учат.

Творбите се подават до 22-ри февруари. Жури в състав: Пенко Георгиев – директор на Исторически музей-Каварна, Галя Димова – директор на Художествена галерия „Христо Градечлиев“, Тошко Червеняков – преподавател по изобразително изкуство и Керанка Далакманска – поетеса и журналист, ще оценяват творбите.

Най-добрите ще бъдат обявени и наградени от кмета на община Каварна Нина Ставрева, на 1 март. Отличените творби ще бъдат публикувани на страниците на в. „Факел”.