„Добруджа 07“ се добра до тайбрек, който загуби

Лидерът ЦСКА не допусна изненада в зала „Васил Симов“

„Добруджа 07“ се добра до тайбрек, който загуби

Водачът в Суперлигата ЦСКА не допусна изненада в зала „Васил Симов“ и надделя с 3:2 гейма над „Добруджа 07“ в дербито от XIII кръг в Суперлигата. „Червените“ поведоха с 2:0, но добричлии намериха сили в себе си и изравниха, като по този начин доведоха срещата в тайбрек, в който отстъпиха. В отделните части волейболистите на домакините достигнаха до 25:20, 25:16, 23:25, 22:25 и 15:9.



В този мач столичани бяха водени от Ивайло Стефанов, тъй като старши треньорът Александър Попов е повален от грип и е приет в болница. Отсъствието на наставника донякъде мобилизира „червените“, които след началния съдийски сигнал излязоха напред и поддържаха аванс от 2-3 точки. При 18:6 домакините се възползваха от грешки на добруджанци и дръпнаха с 21:17, което наклони везните в тяхна полза за крайното 25:20. Ролите през втората част се размениха, гостите напреднаха след 6:4, но постепенно отборът от София преодоля пасива. Състезателите на ЦСКА доведоха нещата до 16:10 в своя полза, а в оставащите разигравания не показаха колебания, за да затворят гейма на 16 точки. Въпреки негативното развитие, избраниците на треньора Пламен Христов демонстрираха воля и характер, позволил им да измъкнат третата част с 25:23. Преобразената и разумна игра на волейболистите от Добрич продължи, като тя им позволи да се поздравят с успех в четвъртата част и да вкарат срещата в тайбрек. В него опитът и по-добрата обиграност в състава на ЦСКА си каза думата. Армейците спечелиха с 15:9 и 3:2, с което взеха сладък реванш за есенната загуба в зала „Добротица“.

Най-резултатен в двубоя за „Добруджа 07“ бе Велизар Чернокожев завършил с 22 точки, следван от Денис Чавдаров - 15 т. Във временното класиране добричлии заемат 4-о място. На 30 януари в зала „Добротица“ гостува „Марек Юнион – Ивкони“, като срещата с дупничани е от XIV кръг.

За „Добруджа 07“ играха: Д. Чавдаров, Ал. Мжелски, В. Чернокожев, Г. Николов, Д. Ковач, Ал. Кордев, Н. Тодоров - либеро /Ал. Николов, Св. Арнаудов/.