Задържаха трима телефонни измамници от с. Крушари

Трима мъже на 31, 56 и 57 години от село Крушари са задържани заради извършване на телефонни измами, съобщават от Областна дирекция на МВР - Добрич.

Задържаха трима телефонни измамници от с. Крушари

След проведени разследвания от органите на реда във връзка с извършени телефонни измами на територията на област Добрич са задържани мъже на 31 и 56 години от с. Крушари. Установено е, че същите са съпричастни към извършена телефонна измама на територията на град Генерал Тошево на 25 януари. При измамата възрастна жена предава на мъжете сумата от 800 лева под предлог, че помага на полицейски инспектори за залавянето на извършители на телефонни измами. Работата по случая продължава



Отново след проведени разследвания от полицейски служители е задържан и 57-годишен мъж от с. Крушари. 

На 26 януари, около 16:00 часа, 74-годишна жена от с. Стожер подава сигнал, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение той заявява, че е необходимо съдействието й за предотвратяване на телефонни измами. В хода на разговора, мнимият полицай успява да заблуди и брата на жената, който живее на същия адрес. Малко по-късно жената предава сумата от 1 800 лева лични средства и сумата от 2 160 лева, собственост на брат й.

С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 57-годишният мъж. Паричната сума, обект на посегателството е иззета по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.