Младежкото обединение в БСП с декларация по повод приемането на бюджета на Добрич

С декларация по повод приемането на бюджета на Община Добрич за 2019 година излезе Младежкото обединение в БСП - Добрич.

Младежкото обединение в БСП с декларация по повод приемането на бюджета на Добрич

В нея се казва:



Младежкото обединение в БСП - Добрич, настоява за здрав разум и сърце от съветниците на ГЕРБ при гласуването на бюджета за тази година.

Ние, младите, мислим за бъдещето на хората в град Добрич. Какво значи над 30 семейства да очакват още 5, 10, 15 или повече години, за да получат домовете си, след като са чакали 33? 

Искаме да попитаме общинските съветници от ГЕРБ това ли е начинът да задържим младите хора в Добрич и региона? Би ли могъл някой от общинските съветници от партия ГЕРБ да гарантира увеличаването с 1 550 000 лв. приходите на Общината през тази година за довършването на блок Добрич? ГЕРБ предлагат в тазгодишния бюджет да бъдат завишени 300 000 лв. - общинските такси, и 350 000 лв. - данък придобиване на имущество. Трябва ли да се разбира, че увеличаването на приходите на книга означава и мисъл за вдигането на местните данъци и такси, което е в компетенцията на Общинския съвет, където ГЕРБ имат мнозинство? А, ако такива пари не се съберат, ще бъде блокирана благоустройствената и капиталова програма на Общината. Това ли е целта - тази година да не се направи нищо в Добрич, само защото предстоят местни избори, а ГЕРБ  много си искат кметското място на Добрич. С  недостойни хватки още отсега, както се вижда – а по-нататък?

Младите социалисти от Добрич и симпатизантите ни призоваваме общинските съветници най-напред да  мислят за гражданите на град Добрич. Нашият град се обезлюдява, младите хора търсят реализация в големите градове или в чужбина. Помислете и за стимулиране на младите семейства. Ние искаме да създадем своите семейства тук и да отгледаме децата си в нашия град. 

                                                                                                                                                                Десислава Трифонова,

председател на Младежкото обединение в БСП  в град Добрич