Срещу „Септември” /Симитли/ излизат „жълто-зелените” за проверка

Свалиха Тодор Колев от автобуса преди отпътуването за Сандански

Срещу „Септември” /Симитли/ излизат „жълто-зелените” за проверка

Първи тренировки от подготвителния лагер в Сандански, който ще продължи до 7 февруари, направиха футболистите на „Добруджа“. Следобедното занимание днес се проведе на стадиона в село Дамяница, известно със соята винарска изба. Добричлии са настанени в хотел „Панорама“, отстоящ на около десетина километра от тренировъчното игрище.



От групата, която се отправи в неделя за Югозападна България, в последния момент отпадна Тодор Колев. Универсалният играч е бил готов да се качи на автобуса със съотборниците си, но след направен медицински преглед е решено в близките дни той да премине курс от физиотерапевтични процедури във Варна. Причината е, че Т. Колев има проблем с Ахилесовото сухожилие. На облекчен режим в Сандански се подготвя опитният бранител Александър Бранеков, пропуснал първата за годината контрола срещу юношите до 19 години на „Черно море” /Варна/. Защитникът остава извън сметките и за проверката утре /29 януари/ със „Септември” /Симитли/ заради болки в петата. 

Първоначално бе обявено, че съперник в спаринга ще е „Струмска слава” /Радомир/, но програмата е претърпяла промени дни преди отпътуването за южния град. Другите съперници на „жълто-зелените” по време на лагера са: „Струмска слава” - 1 февруари, „Вихрен” /Сандански/ - 3 февруари и „Банско” - 6 февруари. Старши треньорът на добруджанци Емил Велев очаква поетапно към групата да се присъединят нови подкрепления. Касае се за българи и чужденци, които ще преминат пробен период, а за тестване на качествата им ще бъдат използвани насрочените двубои.