С бронз за купа „България” останаха младите хандбалисти

Победа и две загуби регистрираха добричлии в Горна Оряховица

С бронз за купа „България” останаха младите хандбалисти

Хандбалният отбор на „Добруджа“ при младежите до 19 години зае трето място в турнира за Купата на България. Разпределението на призовите места и медалите стана в рамките на два дни в Горна Оряховица. Състезанието във финалната четворка премина по системата „всеки срещу всеки“.



Добричлии стартираха със загуба в надпреварата от „Осъм” - 26:29. Избранците на треньора Георги Андреев започнаха по-добре срещата и контролираха събитията на игралното поле през първото полувреме, завършило в тяхна полза – 14:10. След почивката „жълто-зелените” проявиха несъсредоточеност в действията си, от които съперника се възползва и осъществи пълен обрат. Във втория си мач „Добруджа” се справи със съседите от „Спартак” /Варна/ с 29:26 /13:9/. В заключителен сблъсък добричлии отстъпиха пред „Локомотив” /ГО/ - 25:40 /22:12/. По този начин домакините триумфираха с купата, а местните таланти финишираха на трета позиция. Индивидуална награда за най-добър защитник на турнира получи Илиян Денев от ХК „Добруджа“.

Георги Андреев изрази съжаление, че младите хандбалисти са допуснали колебания на старта срещу „Осъм”. Двубоят с ловчанлии се оказа решаващ за крайното класиране. Момчетата обаче не издържаха на напрежението, като трябва да се работи в психологически план с тях. Надявам се пропуските да бъдат изгладени и тимът да подобри представянето си в първенството на страната, където към достигане до титлата в заключителен турнир ще се стремят осем тима, заяви наставникът.