Минков донесе победата срещу Симитли

В проверката добруджанци тестваха французин, който не впечатли

Минков донесе победата срещу Симитли

Втора победа в контролите от зимната подготовка постигнаха футболистите на „Добруджа“. Това стана по време на започналия в неделя тренировъчен лагер в Сандански, като „жълто-зелените“ се наложиха с минималното 1:0 над „Септември“ /Симитли/.


Проверката се състоя на терена с изкуствена трева в село Струмяни, а промяната бе предприета в последния момент заради обилното количество дъжд, паднало през последните часове в тази част на България. Единственото попадение в мача падна през първото полувреме и бе дело на Николай Минков. Дошлият през паузата от ЦСКА 1948 флангови нападател се разписа в 13-ата минута. Той завърши комбинация, започнала от Кристиян Григоров и преминала през Георги Колев. Малко преди това с пропуск пред съперниковата врата за „жълто-зелените“ се отчете Кристиян Петков.

С изключение на четирима състезатели, които се подготвят на облекчен режим, участие в спаринга взеха всички налични играчи. С леки травми в добричкия лагер са Александър Бранеков, Дони Дончев, Янчо Андреев и бразилецът с немски паспорт Родриго Ман. През втората част на терена за добруджанци се появи французин с офанзивни функции. Той обаче не впечатли особено с изявите си и оставането му в тима за втори тест е малко вероятно.

Следващата контрола за избраниците на старши треньора Емил Велев в Сандански е на 1 февруари. Съперник в спаринга е друг участник във Втора лига – „Струмска слава” /Радомир/. Добричлии, които през пролетта ще се борят за оцеляването си във второто ниво на футбола у нас, ще играят в Югозападна България още със съставите на „Вихрен” /Сандански/ - 3 февруари, и „Банско” - 6 февруари.