Наркодилър влиза в затвора за притежание и разпространение на хероин

Наркодилър влиза в затвора за притежание и разпространение на хероин
Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца ще търпи 25-годишният В. Д. от Добрич, след като Окръжният съд одобри постигнатото между подсъдимия и прокуратурата споразумение.


С него страните по делото приемат за безспорно установено, че на 13 септември 2018 година в Добрич, без надлежно разрешително, мъжът е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - хероин. В дома на подсъдимия са били открити 1.75 грама хероин, разпределен в 24 прозрачни полиетиленови пликчета, на обща стойност 113.75 лв., както и по-голям плик с 3.47 грама хероин, на стойност 225.55 лева. Установено било, че на същата дата подсъдимият е продал на купувач от Добрич 0.35 грама хероин на стойност 22.75 лева.


Подсъдимият, заяви пред съда, че се признава за виновен, подписал е доброволно споразумението, съгласен е неговите клаузи и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. 


25-годишният мъж, който вече е осъждан многократно, ще търпи наложеното му сега наказание при първоначален „строг режим“. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 372.48 лева. 


Одобреното от Окръжен съд - Добрич споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+