„Добруджа 07“ взе реванш срещу дупничани

Домакините надделяха с 3:1 в зала „Добротица“ и зарадваха привържениците си

„Добруджа 07“ взе реванш срещу дупничани

Волейболният тим на „Добруджа 07“ се върна на победния път в Суперлигата, като надделя с 3:1 гейма над „Марек Юнион – Ивкони“. В отделните части в зала „Добротица“ домакините спечелиха с 27:25, 25:21, 15:25, 25:15, с което взеха реванш за загубата през есента в Дупница.



Срещата от XIV /междинен/ кръг започна равнойстойно, като добруджанци излязоха напред в първите два гейма след по-добра игра в заключителните разигравания. Избраниците на треньора Пламен Христов дадоха изцяло инициативата на съперника в третата част, гостите се възползваха от колебанията в изявите на състезателите в отсрещната страна на мрежата и с лекота я затвориха на 15 точки в своя полза. Ролите във финалния четвърти гейм изцяло бяха променени, добричлии взеха контрола още в самото начало и не го изпуснаха до края, за да триумфират с 25:15 и 3:1.

Най-резултатен в двубоя за домакините бе Велизар Чернокожев, завършил с 20 точки на сметката си. Силни изяви имаше и Денис Чавдаров, допринесъл с 13 точки за успеха. Благодарение на победата „Добруджа 07“ се настани на третото място във временното класиране в елита с 9 победи и 5 загуби. В следващия кръг добричлии гостуват в Монтана на едноименният тим.