Руска тенис звезда ще играе на европейското в Албена

Бившата №3 в света на двойки Елена Лиховцева (Русия) пристига в България за Европейското първенство по плажен тенис през септември.

Руска тенис звезда ще играе на европейското в Албена

Тенисистката бе подала молба до Комисията по професионален тенис към Тенис Европа за “уайлд кард” за шампионата и е получила одобрение. Както е известно, председател на тази комисия към европейската асоциация е президентът на БФТ Стефан Цветков.


 

Така в средата на септември Лиховцева ще бъде част от националния отбор на Русия, който ще вземе участие в шампионата в Албена (15-19 септември). Очаква се в черноморския ни курорт да пристигнат още отбори като Италия, Франция, Холандия, Португалия, Испания, Кипър и др.

 

Елена Лиховцева е една от най-успешните руски тенисистки на двойки през последните десетина години, като в кариерата си има 27 титли. През 2002 и 2007 г. тя печели титлите при смесените двойки съответно от “Уимбълдън” и Откритото първенство на Австралия. Някои от по-големите й успехи при двойките при жените са трофеите от Хобарт (2007, 2003, 2001), Оукланд (2006), Варшава (2006). През 2005 г. печели титлата от турнира в Голд Коуст,  където си партнира с Магдалена Малеева. Тя е и финалистка на двойки от US Open (2000), “Ролан Гарос” и Откритото първенство на Австралия (2004).