„Добруджа“ падна от конкурент за оцеляване във Втора лига

Емил Велев посочи вратата на петима от картотекираните през есента футболисти

„Добруджа“ падна от конкурент за оцеляване във Втора лига

Трансформациите във ФК „Добруджа“ продължават в пълна сила, което е валидно най-вече по отношение на селекцията. Може бе поради тази причина днес тимът отстъпи с 0:2 в контрола пред конкурент за оцеляване във Втора лига в лицето на „Струмска слава“ /Радомир/.



Проверката се състоя в село Дамяница, което е в близост до Сандански, където „жълто-зелените“ са отседнали за тренировъчен лагер. По-добре сработеният състав на радомирци излезе напред в резултата още 15-ата минута, а 35-ата отбеляза втори гол от пряк св. удар. До почивката отбора на „Струмска слава“ можеше да достигне до трето попадение, като стража Стефано Кунчев парира шут от дузпа на съперников футболист. През второто полувреме добруджанци се изнесоха в по-предни позиции, но единствено ще бъде запомнен удар в гредата на Николай Минков. В игра за „жълто-зелените“ се появиха нови двама състезатели, които от началото на седмицата се присъединиха към отбора. Това са бранителят Раиф Мурадов и офанзивният полузащитник Петър Тончев. Ангажирането на допълнителни подкрепления е наложително, след като старши треньорът Емил Велев показа вратата на петима от картотекираните през есента играчи в отбора, заемащ твърдо последната позиция във Втора лига. 

Свободни да си търсят нови тимове са капитанът Даниел Граматиков, Янаки Смирнов, Ахмед Адемов, Дони Дончев и Димитър Илиев. Явно не само резултатите в цялостен план, а и статистическите показатели в индивидуален такъв са наклонили везните към раздялата. Очакванията са оздравителният план и предприетата селекция да доведат до положително развитие, защото с една победа и 10 точки за цяла есен чудото е трудно, но не и невъзможно постижимо. Според хора от постоянното присъствие на стадион „Дружба“ и най-върли привърженици, всякакви ходове и напъни  са оправдани с една единствена цел. А именно „Добруджа“ да запази мястото си в професионалния футбол през годината, в която клубът ще чества едновековен юбилей, без да се отдава чак толкова голямо значение на изпълнителите.