Само едно полувреме издържаха хандбалистите срещу шампионите

„Локомотив“ /Варна/ - „Добруджа“ – 36:25 /17:12/

Само едно полувреме издържаха хандбалистите срещу шампионите

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ противодейства успешно само през първото полувреме при гостуването във Варна на шампионите от „Локомотив“. Срещата от XII кръг започна равностойно, но с всяка изминала минута домакините започнаха да налагат волята си и малко преди почивката взеха преднина от пет гола – 17:12.


Още след началото на втората част „железничарите“ вдигнаха оборотите и заложиха на скоростта в действията си, с което до голяма степен решиха изхода в своя полза. С наближаването края на мача си пролича и по-слабата физическа подготовка на „жълто-зелените“. Те започнаха да допускат технически брак и да правят елементарни грешки при завършека на атаките си, а финалната сирена дойде при резултат 36:25 за варненци.

В игра за добруджанци се появи Йордан Михайлов, който се завърна от Белгия и приключи с 3 гола на сметката си. За разлика от него извън състава за двубоя в морската столица остана друг опитен хандбалист – Илиян Илиев, който изтърпява наказание. Отсъстващи бяха още Явор Николов и Мирослав Симеонов. Последният не е възстановен от контузия и въпреки че бе във Варна, от треньорският щаб не рискуваха с пускането му в игра. Най-резултатен за добричлии в срещата бе новото попълнение Пресиян Русинов, завършил с актив от 11 гола.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев заяви, че поради късата резервна скамейка интригата се е запазила само едно полувреме. Разполагах с 12 здрави състезатели, които се стараха да дадат най-доброто от себе си, като на моменти показаха хубави неща и комбинации. Но, за да спечелиш в залата на „Локо“ /Вн/ се изисква постоянство и съсредоточеност през целия двубой, които определено ни липсваха. През второто полувреме отпаднахме и физически, откъдето дойде и голямата разлика, коментира клубният шеф.