Баскетболист от Добрич вдигна шотландската купа на дивизия 1, заедно със своя отбор

Иван Ганчев е на 26 години от град Добрич, от 2 години играе за баскетболен клуб „Sony Center Fury” в град Фолкърк, Шотландия.

Баскетболист от Добрич вдигна шотландската купа на дивизия 1, заедно със своя отбор

На 2 февруари в спортен комплекс „Ориам” в Единбург се проведе турнир за Купата на Шотландия, дивизия 1.  Отборът, в който играе Иван – „Sony Center Fury” се изправи срещу отбор „St. Mirren” от Глазгоу,  които са миналогодишните шампиони в този турнир. Тази година те паднаха с 78 на 100 от отбора, в който играе добричлията. 




Миналата година отбор „Sony Center Fury” е стигнал до полуфиналите, където 1 точка не му е достигнала за победа. Тази година към отбора се е присъединил още един българин – Борис Матраков от София. „Благодарение на него и на отбора ние успяхме да спечелим тази купа”, споделя Иван Ганчев.  По негови думи състезанието не е било трудно и макар че не са дали всичко от себе си баскетболистите са били сигурни в победата.  „Мина много добре, всички бяха мотивирани и позитивно настроени. Нямаше го напрежението, присъщо за един финал. Всички от отбора влязохме в игра и се справихме страхотно”, заяви добричлията.


Иван Ганчев е попаднал в отбора съвсем случайно. След като се мести от Англия в град Фолкърк, Шотландия той започва да търси нов отбор, с който да продължи спортната си кариера. Среща се с треньорите и веднага бива одобрен. „Първата година като новак не играех много, но сега, втората година, доста по-често ми се доверяват съотборниците и треньорът, което значи много за един играч, споделя Иван. 

За отбора предстоят още битки, а именно плейофите, които ще се проведат през март, тази година.