Проверката с „Вихрен” пропадна

Играл в Младежката шампионска лига се присъедини към лагера в Сандански

Проверката с „Вихрен” пропадна

Предварително уговорената контролна среща днес между отборите на „Добруджа” и домакините от „Вихрен” /Сандански/ не се състоя. Пропадането на спаринга се случи по преценка на спортно-техническото ръководство на добричлии, а причината се корени в множеството контузени футболисти.



Предвид натоварванията през последните дни, ст. треньорът Емил Велев назначи следобедното занимание да е с разтоварващ характер. По този начин проверката бе заместена с двустранна игра, участие в която взеха здравите играчи. Сред тях бе бразилският бранител с немски паспорт Родриго Ман, който доскоро също имаше здравословни оплаквания. Надеждите са са голяма част от лекуващите травми да са на линия за спаринга с „Банско“ на 6 февруари. Преди отпътуването към дома, на 9 февруари, добричлии ще гостуват за проверка в София на елитния „Славия”.

Известно стана още, че младият нападател Мартин Кирилов се е присъединил към подготовката на „жълто-зелените” в Сандански, където ще премине пробен период. Той е роден в Добрич, като по-късно става част от школата на „Лудогорец” и дори има участие в Младежката шампионска лига на Европа. През есента тарана се състезава за „Септември” /Тервел/ в Североизточна трета лига, а преди седмица мина тестове в друг тим от Втора лига - „Поморие”. Ангажирането на допълнителни попълнения в „Добруджа” стана наложително, след като Емил Велев няма да разчита на петима от картотекираните през есента играчи. Както вече бе обявено, свободни да си търсят нови отбори са капитанът Даниел Граматиков, Янаки Смирнов, Ахмед Адемов, Дони Дончев и Димитър Илиев. Като мотив за напускането си те са изтъкнали разногласия с ръководството на клуба, което според тях е допринесло „Добруджа“ да се намира в дъното на класирането във Втора лига преди решителните пролетни мачове.