Откриха 25-ото издание на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Днес бе открито 25-ото издание на „Борса за семена и посадъчен материал” в Добрич, което ще продължи до четвъртък (7 февруари).

Откриха 25-ото издание на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

Борсата за семена и посадъчен материал се организира за 25-а поредна година от "Добрички панаир" АД. Разположена е в спортен комплекс „Простор”.




През четирите дни земеделските производители ще имат възможност да осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2019. Наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература е представена и селскостопанска техника.


Стартът на официалното откриване на Борсата за семена и посадъчен материал започна с изпълнение на професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и музикален ръководител Живко Желев.


Сред официалните гости бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, председателят на Общински съвет – Добрич Иво Пенчев, народният представител Даниела Димитрова, Зорница Михайлова – общински съветник в ОбС – Добрич,  Бистра Павловска – изпълнителен директор на агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерство на земеделието и храните, Десислава Иванова – директор на Областна дирекция „Земеделие” и Грациела Павлова – временно изпълняват длъжността директор на Областна дирекция „Държавен фонд земеделие”.


„За мен е чест и удоволствие да ви приветствам с добре дошли на 25-ото издание на Добрички панаир - Борса за семена и посадъчен материал. Изложение,  в което се бележи поставянето на началото на селскостопанските прояви в България”, заяви изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова. Тя пожела на всички посетители и изложители здраве и успешна 2019 година.


„Зная, че тук е мястото и старта, за да сложим добро начало на стопанската година. И колкото и клиширано да звучи, всички ние, които сме близо до земята, знаем, че каквото посееш - това ще пожънеш, затова пожелавам успех на изложителите, но най-вече на производителите, доверили своя избор на настоящия форум“, заяви в приветственото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов.


Лентата на изложението прерязаха кметът на Добрич Йордан Йорданов, Бистра Павловска – изпълнителен директор на агенцията по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерство на земеделието и храните и народният представител Даниела Димитрова.