За титла и бронз се пребори лекоатлетката Вержиния Костадинова

Състезателката на СКЛА „Добруджа” стори това при дебюта си в групата под 16 години

За титла и бронз се пребори лекоатлетката Вержиния Костадинова

Представителката на СКЛА „Добруджа” Вержиния Костадинова продължава възходящото си развитие на лекоатлетическата писта. Добричлийката изненада приятно в националния шампионат в зала за девойки и юноши под 16 години, проведен през уикенда в София.



Ненавършилата 15 години бегачка разкри безпорните си качества още при дебюта в тази възрастова група в дисциплината 800 м гл. бягане. Вержиния първа пресече финалната линия в зала „Асикс арена” с лично време от 2.26,66 минути. Освен това тя придвижваше уверено по цялото трасе, за да остави зад гърба си Михаела Гаврилова – „Балкан” /Ботевград/ и Ралица Димитрова – СКЛА „Цвети Кирилова” /Кюстендил/. Талантливата добруджанка премери сили и в бягането на 400 метра. Липсата на опит обаче оказа своето влияние, като тук тя се пребори за бронзов медал.

Парарелно в столицата се състоя първенството на закрито за мъже и жени. В него добричкия клуб сформира щафета при дамите на 4х200 метра, където отборът на СКЛА „Добруджа” се добра до бронзовите отличия. Принос за достигане до медалите имаха Михаела Иванова, Нели Николова, Мира Николова и Рени Хинева. Квартетът подобри личното си време от участието в шампионата при девойките старша възраст, където все още могат да се състезават.

На старт при мъжете излезе Ивелин Щерев, заел четвърто място на троен скок. Любопитното за атлета е, че той е студент I курс по медицина във Варна. Подготовката и участието му в надпреварата е изцяло по негова инициатива, като той заслужава адмирации, че намира време и съчетава двете разнородни дейности.

Треньори на атлетите в СКЛА „Добруджа” са Милен и Силвия Петрови. Спортното семейство изрази опасения, че подготовката за летните стартове ще бъде разстроена. Причината е, че в началото на април започва ремонт на лекоатлетическата писта в зала „Добротица”. За да могат състезателите да навлязат в необходимата форма, ще се наложи те да пътуват над 100 км и да ползват пистите на стадионите във Варна и Шабла.