Момче и момиче от Добрич са сред победителите от конкурс за компютърна рисунка

Обявиха резултатите от конкурса за компютърна рисунка на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел, съобщават от Общински младежки център - Добрич.

Момче и момиче от Добрич са сред победителите от конкурс за компютърна рисунка

Златомира Стоянова и Момчил Димов от клуб "Компютър арт",  с ръководител Деян Костадинов, при Младежки център - Добрич са сред 12-е победители в конкурса. Талантливите участници рисуват дигитална графика.


Техните творби, участвали в конкурса "България в Европа: минало, настояще, бъдеще", са оценени от авторитетно жури в състав: проф. д. изк. Петер Цанев - ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева - държавен експерт по информатика и информационни технологии към Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката и проф. Станислав Памукчиев – член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници

Отличените дигитални творци от клуб „Компютър арт“ са поканени лично да представят своите творби в изложба в Европейската комисия в Брюксел на 20 февруари, когато комисарят организира тържество в навечерието на Националния празник на България.