Председателят на ПК по земеделие: Не се готви Закон за преструктуриране на кооперациите

Закон за преструктуриране на кооперациите не се готви, не съм се запознала с такъв законопроект. Това съобщи председателят на Парламентарната комисия по земеделието и храните Десислава Танева на среща с представители на ръководствата на земеделски кооперации от област Добрич.

Председателят на ПК по земеделие: Не се готви Закон за преструктуриране на кооперациите

По думите й има притеснение относно Закон за преструктуриране на кооперациите. Десислава Танева бе категорична, че няма подобна тема по отношение на такъв закон.



Председателят на ПК по земеделието и храните обясни процедурата за приемане на даден закон и заяви, че по тази процедура няма задействана никаква промяна или нов закон, касаещ земеделските кооперации. Тя допълни, че от народните представители от управляващата коалиция по никакъв начин не се готви и коментира закон, свързан с кооперациите, промяна на техните права, задължения или преструктуриране. 

Единственият голям проект, който в момента върви е общият Закон за поземлените отношения, каза Десислава Танева, която припомни, че на 16 януари изтече срокът за общественото обсъждане на Проекта за Закон за земята.

Ще трябва още достатъчно време, за да може да се направят исканите промени и да има убеждаване кое е най-добро, коментира председателят на ПК по земеделието и храните.

Тя увери, че през започващата кампания и година ще важат всички норми, които са били досега и няма да има нищо ново.