Леонардовци получиха поздравителен адрес от кмета за националната победа в "Търси се супер STEM"

Поздравителен адрес от кмета на Добрич Йордан Йорданов получи отборът на ЧСУ „Леонардо да Винчи“, който стана национален победител в категория „Математика“ 4-8 клас в конкурса "Търси се супер STEM".

Леонардовци получиха поздравителен адрес от кмета за националната победа в "Търси се супер STEM"

Както Добрич онлайн писа, в тима на частното училище бяха Алекс, Мариета и Мария от 5 клас и Никола и Жулиян от 6 клас. Те спечелиха конкурса с проекта "Приложение на числовия ред на Фибона  в природата и архитектурата". Преди дни в "American Corner", София, се състоя награждаване на победителите /на снимката/. 



„Скъпи деца, за мен е чест да Ви поздравя с националната победа в категорията "Математика" 4-8 клас на конкурса "Търси се супер STEM", пише в поздравителния адрес на кмета Йорданов. В него той посочва, че победата в оспорваната надпревара е категорично доказателство за постиженията на децата в природните науки и им отрежда място сред най-подготвените и знаещи ученици в цялата страна.


„Това е поредно признание за Вас и преподавателите на ЧСУ „Леонардо да Винчи“, което прилага иновативни програми за обучение и подготвя бъдещи лидери в различни области, които се реализират успешно и прославят Добрич. Инвестицията в образованието ни е най-ценният капитал и аз се радвам, че младите хора на нашия град са образовани и перспективни както у нас, така и в чужбина“, пише още в адреса. 

В него кметът пожелава на победителите да продължат със същата увереност да залагат на учението, да бъдат търсещи и можещи и да сбъднат мечтите си. Нека новата 2019 е година на успехи, реализирани надежди и съзидание, отправя още пожелание Йордан Йорданов. 

Конкурсът „Търси се супер STEM" се организира от Флаг за Образование и Технологии и Научен Център Карнеги, САЩ. Целта му е да се поощрят талантливи ученици в областта на Наука - Технология - Инженеринг - Математика (STEM) в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.