Община Добричка търси да назначи рехабилитатор по проект

Конкурс за длъжността “Рехабилитатор“ в услугата „Ранна интервенция на уврежданията и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания“ обявява Община Добричка.

Община Добричка търси да назначи рехабилитатор по проект

Длъжността е по проект „Равен шанс за всички деца в Община Добричка“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година, по който Общината е бенефициент.



Рехабилитаторът /кинезитерапевт/ ще е на трудов договор, на пълно работно време, ще работи в Общностния център в село Стефаново. Основните му задължения ще са да провежда рехабилитационен процес с оглед максимално развитие на физическия потенциал на децата с цел бъдеща реализация и интеграция в обществото. Ще оказва помощ на семействата с деца с двигателни нарушения, ще работи за повишаване на независимото им функциониране в ежедневието, върху профилактиката на двигателните им умения, ще дава препоръки за адаптиране на средата към специалните нужди на детето, ще помага при избора и осигуряване на помощни средства и др.

Кандидатите трябва да притежават образователна степен “Бакалавър“, професионално направление рехабилитация/ кинезитерапия. Трябва да имат практически опит за работа с деца с увреждания, да познават нормативната уредба в областта на здравната грижа за деца и спецификата на здравната дейност с деца с увреждания и техните семейства, както и нормативната уредба в областта на закрилата на детето и социалните услуги. 

Документи се приемат всеки ден от 8 до 17 часа в Информационния център на Община Добричка, крайният срок е 15 февруари.

Информация за необходимите документи и етапите за провеждане на подбора – в сайта на Община Добричка: www.dobrichka.bg.