Момиче от Добрич е управител на ВИП рецепция на Тенерифски хотел

Въпреки че е родена в Украйна, ще я наречем момиче от Добрич, защото 7 години живее тук, след което заминава за остров Тенерифе.

Момиче от Добрич е управител на ВИП рецепция на Тенерифски хотел

Виктория Манчеева е на 23 години. Майка й е украинка, а баща й – българин.




Когато е на 6 години идва, заедно със своето семейство, да живее в Добрич. Тук й минава детството - учи в ОУ “Стефан Караджа” и тренира хип-хоп в “NNS Crew”.

След 7 години живот в Добрич, родителите й решават да се преместят в Испания на най-големия и населен канарски остров Тенерифе. 


Преди това бащата на Виктория е посещавал няколко пъти острова и разказвал какъв рай е там – вечно лято.

Началото бе трудно. Веднага тръгнах в испанско училище. След три месеца започнах да разбирам думи, а след шест да говоря езика, разказа Виктория за Добрич Онлайн. Тя допълни, че хората на остров Тенерифе не владеят добър английски и заради това й се налага бързо да научи испанския. 


В момента Виктория се справя перфектно с езика и дори учи Туризъм в университет в Тенерифе, където тази година завършва. Не случайно се е насочила към тази специалност, тъй като вече три години работи в хотел Iberostar Sábila на острова, където е управител на рецепция за ВИП клиенти.

Хотелът е доста голям - около 500 двойни стаи. Най-често го посещават туристи от Англия, Германия, Белгия. Има и доста руснаци, поляци и французи, уточни Виктория.

Виктория разполага със свой собствен офис, където посреща гостите на хотела, дава им информация, показва ВИП зоната и ги придружава до стаята, за да се увери, че всичко им е харесало.

Преди да намери приятната за нея работа, продава дрехи. След което я одобряват за позицията в хотела.


През свободното време излиза с приятели, разхожда се и ходи на море. На Тенерифе е винаги топло, затова Виктория може да посещава плажа 365 дни в годината.

Приятели намерих много бързо. С някои от тях, след 10 години живот тук, продължавам да поддържам връзка, каза тя. Разказвам, че в България е много красива и има четири сезона, сподели Виктория.

Според нея хората на Тенерифе са много по-щастливи и усмихнати. Животът там е по-спокоен.


В Добрич се прибира един път в годината, ако успее. Не би се върнала да живее тук, защото животът й вече е на Тенерифе. Влюбена е в острова. Единствено там й липсват неините баба, дядо и приятели, с които е израснала.

Споделя, че има много мечти, една от които е да обиколи света. Обожавам да пътувам и винаги, когато мога, посещавам околните острови в Испания и Европа, допълни Виктория.