С двама чужденци в състава добруджанци отстъпиха пред „Банско”

Централният нападател Росен Кръстев се разписа за добричлии за крайното 1:2

С двама чужденци в състава добруджанци отстъпиха пред „Банско”

Футболният отбор на „Добруджа” загуби последната си контролна среща по време на лагера в Сандански. Добричлии отстъпиха с 1:2 на стадиона в село Дамяница пред третодивизионния „Банско”. Единственото попадение за „жълто-зелените” в мача реализира Росен Кръстев.



Централният нападател бе точен в 14-ата мин., когато оползотвори пробив и точно подаване на Николай Минков. До почивката добруджанци не успяха да оползотворят игровото си предимство, като с пропуски се отличиха Н. Минков и Кр. Григоров. През второто полувреме Емил Велев пусна в игра всички здрави състезатели. Сред тях бяха двама чужденци, опериращи в защита. Това са бразилецът с немски паспорт Родриго Ман и французинът Лилиан Филип, наричан за по-лесно Тюрам – световен шампион с „петлите” и рекордьор по брой мачове с националната фланелка. Подкрепленията не успяха да предотвратят загубата, като „Банско” вкара двата си гола в 74-ата и 90-ата мин. от фаул и след корнер.

Мачът за „Добруджа” пропусна централният бранител Атанас Куманов, който е с болки в глезена. След проверката добруджанци се отправиха за София. В събота от 13,00 ч. на стадиона в кв. „Овча купел” те ще направят заключителен спаринг срещу „Славия”, след което тимът се прибира в Добрич.