Ученици от Добрич са сред най-добрите киберскаути в България

Шестокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий" взеха участие в републиканското състезание „Най-добрият киберскаутски отбор", съобщават от учебното заведение.

Ученици от Добрич са сред най-добрите киберскаути в България

Събитието бе организирано по повод Международния ден за безопасен интернет.



Сиана Ангелова, Райна Георгиева, Алекс Георгиев и Виктор Димитров от отряд „Dragon Hellpers" с ръководител и „виновник" за включването в програмата Ивелина Димитрова - училищен психолог, завоюваха трето място в България от състезанието. Отличието заслужиха за популяризиране на правилата за безопасност в интернет.

Победителите от състезанието за „Най-добрият киберскаутски отбор" отличиха на тържествена церемония в детски научен център „Музейко" в град София в рамките на съвместна инициатива на Министерство на вътрешните работи, Национален център за безопасен интернет и „Теленор - България".

Представителите от Добрич получиха индивидуални грамоти от комисар Явор Колев, началник на отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП и награди от главния партньор в Националната обучителна програма „Киберскаут" на Центъра за безопасен интернет - „Теленор България".