Четири стадиона в областта са заявени за европейското за девойки до 17 години

В края на месеца представители на УЕФА инспектират спортните съоръжения

Четири стадиона в областта са заявени за европейското за девойки до 17 години

Финалният кръг на европейското първенство по футбол за девойки до 17 години ще се проведе в България от 5 до 17 май. От БФС са гласували доверие на Добричка област, където да се състоят решителните мачове между 8-те финалисти.




Касае се за стадион „Дружба” в Добрич, както терените в Каварна, Балчик и КК Албена. Именно в курорта е предвидено да бъдат настанени гостуващите делегации, като пак там на 5 април ще се тегли жребият за заключителната фаза на надпреварата.


Председателят на ОС на БФС - Добрич Иван Манолов каза, че поддържа връзка с отговорниците на въпросните съоръжения. И по четирите стадиона са направени предписания, за да отговорят на минималните изисквания за провеждане на срещи от такъв ранг. Основната част от дейностите трябва да бъдат завършени до края на месеца. Доколкото имам информация, у нас в последните дни от февруари пристигат представители на УЕФА, които ще инспектират стадионите и останалата база, свързана с организацията на турнира, съобщи Иван Манолов.


Като домакин на първенството българския тим до 17 години се класира директно за финалите. Останалите седем отбора ще търсят път към България чрез преминаването на квалификационни битки през март. Вече са известни съставите в седемте групи, като само победителите продължават напред.
Жребият определи в тях да спорят: Група 1 /квалификация 21-27 март/ - Англия, Гърция, Унгария, Грузия.
Група 2 /10-16 март/ - Сърбия, Холандия, Русия, Швейцария.
Група 3 /23-29 март/ - Испания, Полша, Швеция, Словакия.
Група 4 /20-26 март/ - Германия, Норвегия, Ирландия, Шотландия.
Група 5 /23-29 март/ - Франция, Португалия, Чехия, Северна Ирландия.
Група 6 /21-27 март/ - Дания, Италия, Исландия, Словения.
Група 7 /24-30 март/ - Белгия, Австрия, Финландия и Уелс.
Действащ шампион на Европа по футбол за девойки до 17 години е отборът на Испания, преодолял на финала Германия с 2:0.