Десета шампионатна победа щурмуват волейболистите

Десета шампионатна победа щурмуват волейболистите
Добруджанци имат да си връщат за есенното поражение от „Дунав“ /Рс/

Волейболистите на „Добруджа 07” излизат днес срещу „Дунав” /Русе/ в заключителен мач от XVI кръг на Суперлигата. Срещата в зала „Добротица“ е с начало 18,00 часа.


Единственият добрички състезател, чието участие в двубоя остава проблематично, е Игор Антонюк. Украинецът пропусна последните мачове на отбора заради контузия и дори да попадне в групата за предстоящото домакинство, едва ли ще е готов напълно за игра. Победата е без алтернатива за домакините, които имат да си връщат на съерника за есенното поражение край река Дунав. Избраниците на треньора Пламен Христов ще гонят десети шампионетен успех, с който да затвърдят мястото си в класирането.  Добричлии заемат вече шеста позиция във временното подреждане с 30 точки, дошли след 9 победи и 6 загуби. Гостите от своя страна са девети с 12 точки /4 победи и 10 загуби/.


Привържениците на ВК „Добруджа 07”, които имат намерение да наблюдават мача, могат да се включат в благородна инициатива. Касае се за набирането на средства за трансплантация на бъбрек в Турция, от каквато операция се нуждае Христо Кунчев. В тази връзка на входа на залата ще има поставена кутия за събиране на дарения, а от клуба призовават всеки, който може да помогне – да го направи според възможностите си!


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+