„Добруджа“ не случи с чужденците, само един може да остане в отбора

С гол от дузпа отстъпиха „жълто-зелените“ пред „Славия“ и се насочиха към Добрич

„Добруджа“ не случи с чужденците, само един може да остане в отбора

Футболният тим на „Добруджа“ приключи с подготвителните лагери в Сандански и София, като краткият престой в столицата завърши с контрола на стадиона на „Славия“. „Белите“ се наложиха с минималното 1:0 на „Овча купел“ с гол от дузпа. Попадението реализира Цветелин Чунчуков в 18-ата минута. Нарушението в нак. поле извърши вратарят на гостите Стефано Кунчев.



Абстрахирайки се от резултата, ст. треньорът Емил Велев и привържениците на „жълто-зелените“ са леко разочаровани от факта, че не случиха на точните чужденци, които да подсилят отбора през зимата. Единственият, открояващ се сред тях бе, холандецът Ранди Онуоха. Универсалният защитник изигра отличен мач срещу „Славия“, което привлече интереса на столичани към него. Ръководството на „белите“ не се колеба много и веднага след последния съдийски сигнал му предложи да се присъедини към елитния тим. Още повече, че обстановката в България не не непозната на Онуоха, след като преди няколко сезона защитава екипа на „Нефтохимик“ /Бургас/. Друг бранител от Западна Европа – французинът Лилиан Филип не е одобрен по време на пробния период и е отпратен. Така единственият чужденец, който може да подпише договор с добричлии, е Родриго Ман. Бразилецът с немски паспорт взе участие в проверката срещу „Славия“, като бъдещето му ще се решава в близките дни.

Спарингът в София пропуснаха контузените Александър Бранеков и Атанас Куманов. Те се очакват във вторник на стадион „Дружба“, където добруджанци ще се подготвят до началото на пролетния дял на първенството във Втора лига. Към заниманията в Добрич трябва да се присъединят и последните нови подкрепления – полузащитника Петър Тончев, както нападателите Мартин Кирилов, идващ от „Септември“ /Тервел/, и Кристиян Димитров. Последният е юноша на „белите“ и през есента бе част от състава на „Кариана“ /Ерден/. Заключителната контрола през зимната пауза на „Добруджа“ е у дома на 16 февруари срещу третодивизионния „Суворово“.