Разкрит е дарителски номер в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от Оброчище

Разкрит е дарителски номер в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от Оброчище
Разкрит е номер, чрез който могат да се даряват средства в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище.

Ако желаете да помогнете трябва да изпатите дарителски SMS с текст на латиница DMS DIMITAR на номер 17 777. Това могат да направят абонати на  Telenor, VIVACOM и A1.

Димитър Стоев е на 33 години. Както Добрич онлайн писа, през 2014 година получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява още няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран.

При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние и започва да търси възможности за лечение в чужбина. Единствените предложения, които получава, са за лечение със стволови клетки.

Клиника AIMIS в Кипър дава оферта за оперативно лечение и вливане на стволови клетки на стойност 60 000 евро. Д-р Дочева (невролог) дава становище с препоръка за лечение със стволови клетки. От Министерство на здравеопазването е получен отказ за финансиране на лечението, поради което стартира дарителска кампания.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+