Четири деца от Добричка област участват в надпреварата за наградите на фондация „Димитър Бербатов”

Четири талантливи деца от Добричка област са номинирани и ще се състезават за Наградите за успелите деца на България на фондация „Димитър Бербатов”.

Четири деца от Добричка област участват в надпреварата за наградите на фондация „Димитър Бербатов”

Крайният срок за номинации изтече на 8 февруари. Номинирани са общо 906 деца от цяла България в три области на изява: наука, изкуство и спорт.

Както Добрич онлайн писа, децата от Добричка област са Йоан Димитров и Добромир Ангелов от Добрич и Паулина Сивкова и Валентин Андреев от Балчик.

Паулина Сивкова е на 14 години. Тя се изявява в областта на поп и джаз пеенето. Момичето учи в НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в Русе.





Йоан Димитров Димитров от Добрич е на 10 години, четвъртокласник в СУ „П. Р. Славейков“. Областта на изявата му е математиката.



Валентин Андрианов Андреев от Балчик е на 17 години, ученик е в 10 клас в СУ "Христо Ботев" в Белия град. Областта му на изява е спорт – състезател е по хвърляне на чук.



Добромир Ангелов е на 12 години, той е в 6 клас в математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. Изявява се в областта на математиката.


Тази година инициативата Наградите за успелите деца на България се провежда за 11-и път. Ще бъдат наградени общо 9 деца: по три във всяка област на изява, по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас).