Синът на Ванко 1 се размина с „Добруджа“

Шефовете в добричкият клуб бесни на „Славия“ заради Онуоха

Синът на Ванко 1 се размина с „Добруджа“

Не с рап, а с друг стил съпътстваща музика ще търси спасителния бряг през пролетта във Втора професионална лига футболният отбор на „Добруджа“. Подобен паралел може да се направи предвид факта, че старши треньора на „жълто-зелените“ Емил Велев и помощниците му не са одобрили по време на тестовия период привличането в състава на офанзивният полузащитник Петър Главчев. Младият състезател е роден през 1999 година и е син на известния рапър Ванко 1. Юношата на „Локомотив“ /Пловдив/ за последно бе част от състава на „Верея“ /Стара Загора/, като може би липсата на опит е сред основните причини да не бъде ангажиран от добричлии.



Именно едно от кандидат-попълненията в „Добруджа“ тормози съня на клубните шефове през последните дни. Това е холандският бранител Ранди Онуоха, тестван в последната проверка срещу „Славия“, загубена с 0:1. От ръководството на „жълто-зелените“ са бесни от некоректните действия на колегите си от столичния клуб. Както е известно, след спаринга в столичния квартал „Овча купел”, игралият стабилно на левия фланг за гостите защитник от Ниската земя е придърпан от Георги Петков в домакинската съблекалня на треньорите. Онуоха набързо е навит да пренебрегне добруджанци и да продължи кариерата си в „Славия”. Подмолните атаки са вбесили ст. треньорът Емил Велев и председателят на УС Николай Милков, по чиито думи са били върнати в мутренските времена. При положение, че босът на „белите“ Венцеслав Стефанов постояннно тръби и настоява за „феър плей“ в българският футбол, все още има шанс да поправи възникналата несправедливост. Иначе народната поговорка „Крадецът вика - Дръжте крадеца!“, би била напълно оправдана и илюстрира чудесно случилото се, са непоколебими добруджанци.

„Жълто-зелените“ позновяват утре тренировки, след като проведоха подготвителен лагер в Сандански с кратко продължение в София. Заниманието ще се състои на стадион „Дружба”, където се очаква да присъстват и последните нови попълнения в състава. На 16 февруари /събота/ добричлии ще изиграят заключителна контрола преди подновяването на мачовете от пролетния дял на първенството във Втора лига. Съперник в нея пред собствена публика е третодивизионния „Суворово”. Началният съдийски сигнал на проверката е издърпан за 12,30 часа по молба на гостите, а преди спаринга ще стане представянето на обновеният отбор на „Добруджа“.