Йордан Йорданов участва в заседание на Общото събрание на НСОРБ

На Общо събрание на членовете на Националното сдружение на общините в Република България присъства днес в София кметът на Добрич Йордан Йорданов, съобщават от Общината.

Йордан Йорданов участва в заседание на Общото събрание на НСОРБ

По време на форума ще бъде отчетена дейността на Управителния съвет и на Контролния съвет на НСОРБ, както и изпълнението на бюджета на сдружението за 2018 година и приемане проектобюджет за 2019-а. 



Като съпътстващо събитие по време на събранието ще се проведе форум „Европейски, национални и местни приоритети“ с три подтеми. За първия панел „Европейска и национална визия за развитието на общини и региони“ са поканени за участие Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството и Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите. Споделените отговорности по опазване на околната среда и насърчаването на местната икономика делегатите ще обсъдят с поканените членове на Министерския съвет -  Нено Димов, министър на околната среда и водите и Емил Караниколов, министър на икономиката. Гости на третия панел „С грижа за местните хора“ ще бъдат Кирил Ананиев, министър на здравеопазването и Бисер Петков, министър на труда и социалната политика.