„Бялата лястовица“ е новото име на централния площад на Генерал Тошево

От днес влиза в сила решението на Общинския съвет в Генерал Тошево, с което се именуваха редица обекти с обществено значение в града

„Бялата лястовица“ е новото име на централния площад на Генерал Тошево

На 30 януари беше взето решение няколко обекта в добруджанския град да бъдат именувани. Предложението бе направено от кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров преди малко повече от два месеца - в навечерието на празника на града на 8 ноември и е базирано на продължително допитване до жителите на общината.



Така след проведените анкети, централният площад на Генерал Тошево вече ще се нарича „Бялата лястовица”. Малкият парк в центъра ще носи името на патрона на града „Стефан Тошев”, а паркът на жп прелеза ще се нарича „Бойна слава”.

Имена получиха и три от залите в сградата на Общинска администрация. Голямата зала на първия етаж в общината е кръстена „Йордан Йовков” на певеца на Добруджа. Малката зала на третия етаж ще се нарича „Дора Габе”, а залата до библиотеката на втория етаж ще носи името „Георги Шивачев”.

Единствено градският парк в Генерал Тошево остава без патрон и ще се нарича Централен градски парк, тъй като такова е желанието на гласувалите в анкетата граждани.