С високоенергиен лазер с голям противоболков ефект се сдоби болница „Тузлата”

С нов лазер, който е високоенергиен, се сдоби специализирана болница за рехабилитация „Тузлата” край Балчик, съобщи за Добрич онлайн управителят й д-р Камелия Кирчева.

С високоенергиен лазер с голям противоболков ефект се сдоби болница „Тузлата”

По думите й с него са работи на по-голяма дълбочина и има изключителен противоболков ефект. Вече имаме пациенти, които са имали процедури с него и са много доволни, посочи д-р Кирчева.



В момента болница „Тузлата” е на 100 процента заета, каза управителят. Всички пациенти са по здравна каса. Д-р Кирчева обясни, че записванията стават на всяко 15-о число на месеца за следващия месец. Предстои лечебното заведение да сключи анекс към договора с Районната здравно-осигурителна каса. Надяваме се, че бюджетите ще бъдат увеличени, съобщено бе, че парите за болниците се увеличават с милиони, сподели управителят на „Тузлата”.

Предстои лечебното заведение да сключи договор и с НОИ, д-р Кирчева вече е подала необходимите документи. До края на месеца Надзорният съвет осигурителния институт трябва да одобри базите, с които ще сключи договор. Вероятно от първи април в болница „Тузлата” пациенти ще могат да постъпват и по НОИ, посочи директорът.

Приключиха ремонтните дейности в лечебното заведение. Както Добрич онлайн писа, обновени бяха осем стаи и коридор. Така легловата база на „Тузлата” е на 100 процента реновирана.