Кико се завърна у дома, подписа до края на сезона

Травма принуди Родриго Ман да се оттегли, съществува вариант за нов чужденец

Кико се завърна у дома, подписа до края на сезона

С ново качествено попълнение през зимната пауза се сдоби футболният тим на „Добруджа“. Това е универсалният полузащитник Кристиян Димитров /Кико/, който се включи в тренировките на отбора. Роденият през 1993 г. в Добрич състезател вече подписа договор с клуба, където е направил първите си стъпки във футбола. Той парафира до края на първенството във Втора лига, потвърждение за което даде президентът на „жълто-зелените” Николай Милков.



За последно Кико бе част от състава на „Царско село”. При столичани той най-често бе използван на позицията на краен бранител. След ангажирането и събирането при „царете” на братята Веселин и Йордан Миневи, добричлията е преценил, че шансовете му за изява ще са ограничени. Плюс това сърцатият боец е убеден, че „Добруджа” може да запази мястото си в професионалния футбол, а с опита зад гърба си по терените у нас вярва, че е в състояние да помогне на отбора за изпълнение на поставената цел. Преди три сезона състезателя бе част от състава на „жълто-зелените”, след което премина в редиците на „Лудогорец II”. Краткият престой Разград бе последван от договор и картотекиране в „Локомотив” /Г. Оряховица/, приключили през есента на 2018 г. Тогава добруджанеца се озова в отбора на „Царско село” /Сф/, който на полусезона е убедителен лидер във Втора лига.

Известно стана още, че бразилецът с немски паспорт Родриго Ман е напуснал тима по негово желание. Защитникът чистосърдечно признал пред ст. треньорът Емил Велев и хора от ръководството, че заради стара травма не е готов на 100% и осъзнава, че трудно би оправдал очакванията към него. Независимо от всичко не е изключено към добричлии, седмица преди началото на пролетния дял, да бъде ангажирано ново попълнение от чужбина. Има индикации, че въпросното подкрепление, чието име се пази в тайна, е от класата на „откраднатия” от „Славия” холандски бранител Ранди Онуоха.

Становището на председателят на УС на ФК „Добруджа” Николай Милков е, че оцеляването във Втора лига в голяма степен зависи от финансовата обезпеченост и по-точно от частта, идваща от бюджета на община Добрич. Ако членовете на ПК „Спорт и младежки дейности” към Общински съвет най-малкото запазят размера на средствата от предходната година, подобен ход ще даде необходимата сигурност. Наред с това предстои подписването на дългосрочен договор с компания за залози, на която ще бъдат предоставени рекламни площи в града. По този начин от въпросната фирма в касата на клуба ежегодно ще постъпват по 60 000 лева, разкри Н. Милков.

По отношение официалното честване на 100-годишнината на ФК „Добруджа”, клубният шеф съобщи, че все още не е фиксирана конкретна дата. Пикът на тържествата е предвидено да е в края на септември. Съществува идея представителният тим да приеме на стадион „Дружба“ съперник от чужбина, а също така умения на зеления килим в юбилеен мач да покажат уважавани ветерани и клубни легенди.