Задържаха двама криминално проявени за четири грабежа в Добрич

След проведени разследвания от органите на реда задържаха двама криминално проявени за извършени четири грабежа на чанти, съобщават от Областна дирекция на МВР - Добрич.

Задържаха двама криминално проявени за четири грабежа в Добрич

На 12 и 13 февруари, след проведени ОИМ и ПСД , са задържани 24–годишен мъж от с. Сноп, обл. Добрич и 19-годишен мъж от град Добрич. Двамата са криминално проявени и известни на МВР. В хода на работа до момента е установено, че двамата са извършители на четири грабежа на територията на град Добрич за времето от 4 май 2018 г. до 25 януари 2019 г., както следва:



Грабеж, извършен на 4 май 2018 г, около 23:15 часа, по бул. „Русия” в град Добрич. Чрез използва на груба сила, същите събарят на земята 66-годишна жена, отнемат дамската й чанта с намиращите се в нея сума пари, лични документи и вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания.

Грабеж, извършен на 5 май 2018 г., около 12:30 часа,  по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез използване на груба сила, мъжете събарят на земята 73-годишна жена от град Добрич и отнемат от владението й дамска чанта с намиращите се в нея сума пари и лични вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания и кръвонасядания.

Грабеж, извършена на 17 януари т.г., около 20:40 часа, по ул. „Волга” в град Добрич. Чрез издърпване, е отнета от владението на 53-годишна жена дамската й чанта с намиращите се в нея лични вещи и сума пари.

Грабеж, извършен на 25 януари т.г., около 20:35 часа по ул. „Вардар” в град Добрич. Чрез издърпване е отнето от владението на 72-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея два броя мобилни апарата, документи и сума пари.

От последвалите процесуално следствени действия са открити и част от вещите, отнети и укрити от извършителите.

Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.