Българинът си е влюбен постоянно, за него всеки ден си е Трифон Зарезан и Свети Валентин

Българинът си е влюбен постоянно, за него всеки ден си е Трифон Зарезан и Свети Валентин
На днешния Трифон Зарезан популярната Къща на виното е едно от най-посещаваните места в Добрич.

От сутринта клиенти, основно мъже, се отбиват в магазина – да си купят вино, да се почерпят или просто, за да кажат едно: Честит празник! Успяваме в напрегнатия ден да откраднем малко от времето на продавач-консултанта Златко Тодоров, за да му зададем няколко въпроса. Златко работи в Къщата на виното вече над 10 години. - Бихте ли разказали какви вина предлага Къщата на виното? Най-близките са от добруджанските лозя, кои са най-далечните, от които точки по света?


- Освен от България имаме вина от много места от света – Франция, Италия, Южноафриканска република, Чили, Аржентина, въобще – от Стария и Новия свят. - Къщата на виното традиционно е съорганизатор на Община град Добрич на Конкурса за най-добро вино.


- За всеки Трифон Зарезан с отдел „Култура“ на Общината организираме този конкурс за най-добро домашно вино. На демонстрационната маса в Къщата на виното са мострите и нашите клиенти и тук могат да опитат вината, които участват в надпреварата. Самото награждаване е в „Старият Добрич. В конкурса участват добруджански вина. Има и такива, които нашите съграждани са направили след като са купили грозда от борсите или от близки и приятели.  - Какви вина предпочитат добричлии?


- Всеки си обича някакво специфично вино. Има клиенти, които предпочитат да им е по-сладникаво виното, други – да е по-кисело. По принцип основно се харесват по-леките вина – бели и розета, по-малко червените. Но то е свързано и със сезона. Когато се затопли времето се минава повече на бели вина и розета. А сега, през зимата, по-харесвани са червените. - Предпочитанията на жените и мъжете по отношение на вината какви са?


- Знаете ли, по-скоро няма някакви предпочитания. То си е въпрос на вкус. Има жени, които си обичат бели вина и розета, има е мъже. 


- Доколкото зная, в Къщата на виното се държи много на качеството на вината. Вие предлагате и наливни вина.- Да, но тези наливни вина са произведени в изби и по технология. Водно-алкохолни смеси при нас няма, няма и да има. Държим много на качеството. 


- Днес на Трифон Зарезан, имате ли някакви промоции за редовни клиенти? Съчетавате ли по някакъв начин празника на винаря с този на Свети Валентин? 


- По отношение на Свети Валентин – аз мисля, че българинът си е влюбен постоянно, за него всеки ден си е Трифон Зарезан и Свети Валентин. Промоции точно нямаме, но се черпим с клиентите – с питка, с мезета, с хубави вина.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+