Фекални води се изливат по улица в добричкия квартал „Балик”

Фекални води извират от шахта в добричкия квартал „Балик” и изтичат по улицата между жилищни сгради и хранителни магазини. Жители от няколко блока в близост и наематели на търговски обекти се оплакаха, че в продължение на седмица ежедневно звънят във ВиК, но никой не откликва на жалбите им.

Фекални води се изливат по улица в добричкия квартал „Балик”



Ирина е наемател на търговско помещение от 5 години и заявява, че проблемът с канализацията съществува, откакто се е нанесла. В последната седмица обаче ескалира, а никой не се наема да го разреши. Особено сериозно е положението вечер, когато хората се приберат от работа и си вземат душ. Възрастните хора трудно се придвижват по улицата. Живеещите в съседния блок 20 напомнят, че и мазетата им са пълни с отпадни води, а проблемът с канализацията е много по-стар. 84-годишният Димо споделя, че 40 години е работил в дом за хора с тежка олигофрения, но комуникацията с тях е била по-лесна, отколкото с ВиК.

Припомняме, че преди 7 месеца след наш репортаж за наводнения блок 20, от общината изпратиха комисия да разследва причините. Зам.-кметът арх. Боян Коларов съобщи, че днес от водното дружество са обещали след седмица да сменят канализационната тръба, която обслужва всички околни сгради.