Избран е изпълнител за обновяване на сградата на ОУ “Христо Ботев”

Текат ремонтните дейности на ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и детска градина №32 „Зорница“.

Избран е изпълнител за обновяване на сградата на ОУ “Христо Ботев”

Зам.-кметът по Икономическо развитие, европейски фондове Росица Йорданова, заяви пред журналисти че на 15 февруари е подписано решение, в което има избран изпълнител за извършване на строително-монтажни работи по реконструкция и обновяване на образователната инфраструктура на сградата на основно училище „Христо Ботев”.


За над 1 милион лева обновяват сградата на ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

Припомняме, че подадените оферти не отговаряха на условията, поради което отново бе обявена обществена поръчка. 

Ще изтече срокът за обжалване и съответно ще сключим договор, който също ще започне своята работа, каза Росица Йорданова.

Към момента в детска градина №32 „Зорница“ се работи усилено по корпусът, който не се използва, допълни зам.-кметът. Тя подчерта в ПМГ „Иван Вазов“ се кърти столовата, която вече е със сменени прозорци, големият физкултурен салон и актовата зала. По южното крило в ЕГ “Гео Милев” към момента също се работи.

От своя страна зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева призова родителите на децата, посещаващи тези учебни заведения за повече търпение. 

В детска градина №32 „Зорница“ в ж.к. “Строител” се наложи прекъсване на парната инсталация, защото схемите са свързани, каза д-р Емилия Баева. Тя увери, че е осигурено алтернативно отопление и всеки ден се осъществява контрол на температурата. Общината има готовност да закупи допълнителни уреди за отопление, ако това се наложи, каза още зам.-кметът.

По думи на д-р Баева 18 градуса в спалното помещение е най-ниската измерена веднъж температура.

В момента децата, посещаващи сградата на детската градина в ж.к. “Строител”, са събрани в една група. Тази вечер от 17 часа ще се проведе родителска среща, на която ще бъде направено предложение желаещите временно да посещават сградата на ДГ №32 в ж.к. “Балик”.

Зам.-кметът по Икономическо развитие, европейски фондове Росица Йорданова припомни, че максималният срок за изпълнение на тези проекти е една година.