Каратеката Керан Керанов достигна до титлата в Пловдив

12-годишният добричлия от СКК „Нуките“ преодоля конкуренцията на „кумите”

Каратеката Керан Керанов достигна до титлата в Пловдив

Състезателят на добричкия клуб по карате киокушин „Нуките“ Керан Керанов спечели титлата на България в групата на момчетата до 12 години. Талантливият добруджанец завоюва златото в дисциплината „кумите“ в кат. до 40 кг на проведения в Пловдив държавен шампионат. Добруджанецът показа класа и психическа устойчивост, като записа четири последователни победи по време на турнира.




В Града под тепетата в същата категория се изявява друг един възпитаник на треньора Тодор Тодоров. Това е Свилен Андреев, показал умения в потока на съотборника си и златен медалист. Още в дебютния си мач той се изправи срещу представител на Бургас, считан за един от фаворитите за достигане до финала. Добричлията опита всичко по силите си да се представи в добра светлина, но липсата на опит се оказа решаваща и победата бе присъдена на съперника.


 

Наставникът в СКК „Нуките“ Тодор Тодоров все пак даде висока оценка за изявите на двамата състезатели, като обяви, че е доволен от цялостното им представяне. Момчетата тепърва ще търсят утвърждаване сред най-добрите у нас. Те имат достатъчно време, за да докажат, че не отстъпват на връстниците си в състезанията от календара на Българската карате киокушин федерация, сподели треньорът. Предвид факта, че добричкият клуб е пълноправен член на спортната организация, всички картотекирани каратеки участват редовно в републиканските първенства, национални купи, международни турнири, както в различни семинари у нас и в чужбина.