Ресторант “Walnuts Life&Food” подготвя ново меню с обиколка на ферми, биопроизводители и винарни в страната

С нетърпение очакваме да видим как всички дървета са цъфнали, а заедно с това и да усетим приятния аромат, който се носи от тях във въздуха.

Ресторант “Walnuts Life&Food” подготвя ново меню с обиколка на ферми, биопроизводители и винарни в страната

От ресторант “Walnuts Life&Food” в Добрич също очакват този вълшебен период и във връзка с това подготвят своето ново пролетно-лятно меню като излизат извън стандартната рамка и посещават  ферми, винарни, производители на био и органични продукти, както и различни производители на подправки с идеята да намерят най-качествените продукти за своите клиенти.



Идеята не се е зародила сега. Въвели сме практика да правим такива обиколки. Търсим интересни продукти и места, от които след това да зареждаме определен вид стока, каза шеф Димитър Димитров, собственик на “Walnuts Life&Food” за Добрич Онлайн. 

Той сподели, че в момента са в с. Рожен, Сандански. Обиколката им е в този регион. Вчера са посетили жената, която им произвежда сладка, бере билки и чайове. Днес обикалят винарните, понеже на пазара вече е новата реколта.


Ще посетим и хора, които отглеждат агнешко, допълни шеф Димитров. Освен това в творческата си ваканция са предвидили да потърсят стари и автентични рецепти.

Багажникът ми е пълен със сладко, мента и жълт кантарион. Купуваме стоките, които можем. За агнешкото, например, правим заявки. Търсим интересни стоки, с които да направим по-интересно и здравословно меню, разказа собственикът на “Walnuts Life&Food”.


След обиколката им в България, са предвидили да посетят Кавала, Гърция. 

Там мой колега има рибарски лодки, ще отидем при него. Рибата ни пристига главно от това място, уточни шеф Димитров. Той загатна, че новото им пролетно-лятно меню ще бъде подходящо за предстоящите топли дни с рибно и вегетарианско присъствие.


Ресторант “Walnuts Life&Food” се намира в градски парк "Свети Георги", местност “Гаази Баба”.